Domeinbeheer

Veel mensen denken dat een domeinnaam puur een registratie is, het claimen van een naam. Maar wat veel mensen niet weten is dat uw domeinnaam heilig is. Hier zit namelijk essentiële zaken zoals uw e-mail en website aan gekoppeld en soms veel meer (onmisbare) online diensten. 

Wij zien regelmatig dat klanten hun domeinnaam onderbrengen bij een (grote) partij, waarbij u uw eigen inlog account heeft met een eigen omgeving om uw domeinnaam te (laten) beheren.

Vaak hebben IT bedrijven (o.a. webbouwers of e-mail specialisten) hier toegang tot nodig om zaken aan te organiseren en in te stellen. Echter wordt er vaak vergeten om deze account gegevens te wijzigingen. Bijvoorbeeld als u overstapt naar een andere partij. 

Wanneer dit niet aanpast kan het voorkomen dat uw oude partij zaken kan wijzigen zoals DNS beheer. Dat wilt u ten alle tijden voorkomen. Wanneer e-mail niet bereikbaar is, is dat namelijk erg vervelend.

Webova neemt uw domeinnaam in beheer, zónder dit te koppelen aan een account. Wij beheren uw domein veilig en voeren alleen gegevens door als dit wordt gevraagd. Zo houden wij samen uw domein veilig en komt het niet in verkeerde handen terecht.

Voorbeeld situatie

Peter is eigenaar van een Tandartspraktijk en heeft een domeinnaam www.dentalnature.nl. Hieraan heeft hij het e-mail adres info@dentalnature.nl gekoppeld waar belangrijke informatie via wordt verstuurd.

Peter heeft zijn domeinnaam geregistreerd bij een partij A. Hij stuurt zijn inlog gegevens van partij A naar het nieuwe web bureau,  partij B. Zij gaan de nieuwe website  bouwen. 

De website staat live, maar Peter besluit toch om naar een ander web bureau te gaan (Partij C) want met partij B was er een conflict. Ook dit bureau krijgt dezelfde inlog gegevens als partij A en partij B hebben gehad. Hij past tussendoor niet zijn inlog aan en zowel partij A als B kunnen nog steeds bij de DNS omgeving waarin e-mail instellingen zouden kunnen worden gewijzigd.

Deze situatie kunt u voorkomen. 
Neem gerust contact met ons op om u vrijblijvend te adviseren op dit gebied.